Raspisan javni natječaji za izgradnju MHE "Kolina 4", MHE "Kolina 5"

Bez autora
Jan 27 2011

Ministarstvo gospodarstva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je javni natječaj za prikupljanje ponude za dodjelu koncesije za projektiranje, izgradnju, korištenje i prijenos MHE "Kolina 4", "MHE Kolina 5" i ostalih mogućih minihidroelektrana na slivu rijeke Koline u FBiH, na području općine Foča -Ustikolina. MHE "Kolina 4" bit će protočna elektrana derivacijskog tipa instalirane snage 519,05 kW, čija će moguća godišnja proizvodnja iznositi 2.363,80 MWh. MHE "Kolina 5" bit će protočna elektrana derivacijskog tipa instalirane snage 196,30 kW. Njena moguća godišnja proizvodnja iznosila bi 898,60 MWh. Koncesionar koji bude odabran kao najpovoljniji ponuđač i s kojim će Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde potpisati koncesijski ugovor, u toku realizacije idejnog i glavnog projekta će obvezno vršiti hidrološka mjerenja na predviđenim profilima radi provjere parametara iz Studije.

Raspisan javni natječaji za izgradnju MHE "Kolina 4", MHE "Kolina 5"Ministarstvo gospodarstva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde raspisalo je javni natječaj za prikupljanje ponude za dodjelu koncesije za projektiranje, izgradnju, korištenje i prijenos MHE "Kolina 4", "MHE Kolina 5" i ostalih mogućih minihidroelektrana na slivu rijeke Koline u FBiH, na području općine Foča -Ustikolina.

Kako prenosi portal Ekapija, MHE "Kolina 4" bit će protočna elektrana derivacijskog tipa instalirane snage 519,05 kW, čija će moguća godišnja proizvodnja iznositi 2.363,80 MWh. MHE "Kolina 5" bit će protočna elektrana derivacijskog tipa instalirane snage 196,30 kW. Njena moguća godišnja proizvodnja iznosila bi 898,60 MWh. Koncesionar koji bude odabran kao najpovoljniji ponuđač i s kojim će Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde potpisati koncesijski ugovor, u toku realizacije idejnog i glavnog projekta će obvezno vršiti hidrološka mjerenja na predviđenim profilima radi provjere parametara iz Studije.

Svaki od ponuđača uz ponudu mora dostaviti idejno rješenje minihidroelektrane u kojem će biti definirani svi tehnički parametri i procjena cijene koštanja objekta uz obavezu iskazivanja specifičnih investicija, Studiju o ekonomskoj opravdanosti građenja MHE i Studiju procjene utjecaja na okoliš. Koncesija se dodjeljuje na vrijeme od 30 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik